Oostende wil van licentiecommissie een snelle uitspraak over rol van Marc Coucke

  KV Oostende heeft woensdagavond tijdens een anderhalf uur durende videoconferentie met de licentiecommissie zijn licentiedossier verdedigd. Oostende wil snel een uitspraak over de rol van Marc Coucke.

  Het financieel geplaagde KV Oostende heeft de licentiecommissie met aandrang verzocht "om zich uit te spreken over de verbondenheid van Anderlecht-voorzitter Marc Coucke met KV Oostende". Dat laat Oostende vandaag weten.

   

  Oostende heeft een overnemer nodig om zijn licentie te behalen, maar het blijft geloven in een goede afloop. "We gaan er nog altijd van uit dat er een overeenkomst kan worden gevonden tussen de Amerikaanse investeringsgroep PMG (Pacific Media Group) en tribune-eigenaar Alychlo. Zo zou de geplande overname en de vooropgestelde kapitaalsverhoging door PMG uitgevoerd kunnen worden." 

   

  Alychlo is een van de vennootschappen van voormalig KVO-preses en huidig Anderlecht-voorzitter Marc Coucke. Oostende betaalt een huurprijs aan Alychlo voor het stadion. Op woensdag 8 april doet de licentiecommissie een uitspraak over het dossier.

  Op 16 januari sloten KVO en PMG een akkoord over een participatie en dat mondde op 15 februari ook uit in een ondertekende overeenkomst. Nadien kwam er echter een kink in de kabel. Coucke zou de terugbetaling van ruim 6 miljoen euro aan openstaande schulden van Oostende eisen, wat de overname in de weg zou staan. En ook de hoge stadionhuur gooit roet in het eten.