McLaren-rijders Norris en Sainz leveren deel van loon in

  " "

  Lando Norris en Carlos Sainz zijn solidair met het personeel.

  McLaren heeft als eerste F1-team zware loonmaatregelen aangekondigd. Rijders Lando Norris en Carlos Sainz leveren net als het management een deel van hun loon in.  Een deel van het personeel werd voor 3 maanden met verlof gestuurd.

  Door de coronacrisis is het WK 2020 nog niet van start gegaan. De eerste 8 Grote Prijzen zijn geannuleerd (Australië, Monaco) of uitgesteld (Bahrein, China, Vietnam, Nederland, Spanje, Azerbeidzjan).

   

  McLaren is het eerste F1-team dat zulke loonmaatregelen neemt. Het personeel dat wel nog werkt, krijgt een minder hoog salaris. Toen Norris en Sainz hiervan op de hoogte werden gebracht, stelden ze volgens McLaren zelf voor eenzelfde relatieve loonmindering te krijgen.

   

  Op deze manier hoopt de renstal "op korte termijn de jobs te beschermen". Zodra "de economie herstelt", zal iedereen weer fulltime aan de slag gaan.

   

  Tussen 100 à 150 werknemers werken momenteel voor het project "VentilatorChallengeUK", een samenwerking tussen een aantal bedrijven om beademingstoestellen te maken die de coronapatiënten moeten helpen. Die werknemers zijn niet betrokken bij de salarisvermindering.