Belgische hockeycompetitie definitief gestaakt, geen titel toegekend

  Vorig seizoen kroonde Royal Léopold Club zich tot kampioen, dit jaar is er geen winnaar.

  Ook in het hockey zit de competitie er definitief op dit seizoen. De Belgische hockeybond laat weten dat er niet meer gespeeld zal worden door de coronacrisis. Er komt dit jaar geen landskampioen.

  "Naar aanleiding van de COVID-19 pandemie en de maatregelen die worden opgelegd door de federale regering hebben we beslist om de competities bij de dames en heren in 1e nationale stop te zetten. Wegens uitzonderlijke omstandigheden wordt er geen kampioen uitgeroepen", klinkt het bij de hockeybond.

   

  "Voor de andere volwassen- en jeugdkampioenschappen zullen beslissingen genomen worden in de komende weken, naargelang de maatregelen die door de nationale veiligheidsraad zullen worden opgelegd."

   

  De rangschikkingen worden vastgelegd na de eerste 11 speeldagen, waarbij elke ploeg één keer tegen elkaar gespeeld heeft. In de lagere reeksen promoveren de nummers 1 en 2 uit elke divisie, maar er zijn geen dalers. Ook worden er geen titels toegewezen.

   

  Voor de Europese tickets mogen bij de mannen Léopold, Gantoise en Dragons naar de Euro Hockey League. Bij de vrouwen spelen Gantoise en Braxgata Europees.

   

  Lees hier het volledige persbericht van de Belgische hockeybond.

  Volgend seizoen 14 i.p.v 12 clubs

  Volgend seizoen zullen er uitzonderlijk 14 ploegen in de hoogste hockeyafdeling spelen. Bedoeling is dat voor het seizoen 2021-2022 opnieuw tot 12 te herleiden.

   

  "De clubs van eredivisie hebben ons in deze richting geduwd", verklaart secretaris-generaal Serge Pilet. "Ze wilden duidelijkheid, vooral voor hun buitenlandse spelers. Met deze beslissing denken we dat we een maximum aantal clubs tevreden stellen."