Ook AZ en PSV vragen nu om de Eredivisie definitief stop te zetten

  AZ telt in de stand evenveel punten als leider Ajax.

  Na leider Ajax willen ook AZ en PSV, de nummers 2 en 4 in de stand, de competitie niet meer hervatten. Dat hebben beide clubs donderdag bekendgemaakt.

  "AZ heeft de KNVB en de Eredivisie mondeling geadviseerd om de competitie wegens het coronavirus onmiddellijk definitief stop te zetten", laat AZ weten.

   

  "Wij snappen als geen ander dat dit een heel lastige beslissing zal zijn", zegt algemeen directeur Robert Eenhoorn. "Maar wij vinden de huidige situatie zo zorgwekkend dat het uitspelen van het restant van de wedstrijden zonder publiek voor ons van ondergeschikt belang is. Er is bovendien nog te veel onzekerheid over hoe het coronavirus zich verder zal ontwikkelen."

   

  Ook PSV is het daarmee eens. "Wij vinden het op geen enkele manier te verantwoorden om de resterende wedstrijden nog te spelen", aldus algemeen directeur Toon Gerbrands.

   

  "Ten eerste omwille van de volksgezondheid. Dat is het allerbelangrijkste. Wij zitten in de regio die het hardst getroffen is. Bijna iedereen kent wel iemand die ziek is, ziek is geweest of overleden is. Dan heeft voetbal geen prioriteit meer."

   

  "Daarnaast zijn we van mening dat het doorspelen in de zomer, zoals de UEFA woensdag heeft voorgesteld, niet haalbaar is. Wat doen we dan bijvoorbeeld met spelers die tot en met 30 juni onder contract staan? En zo zijn er nog wel meer niet te beantwoorden vraagstukken."

   

  Ajax verklaarde woensdag de competitie niet meer te willen uitspelen en eerder hadden ook onder meer ook PEC Zwolle en Fortuna Sittard voor de beëindiging van het seizoen gepleit.