Ann Wauters heeft corona: "Wil iedereen waarschuwen die zich onoverwinnelijk voelt"

  Ann Wauters waarschuwt voor het gevaarlijke virus.

  Ann Wauters waarschuwt voor het gevaarlijke virus.

  Basketbalster Ann Wauters heeft positief getest op het coronavirus. Dat heeft ze zelf laten weten via Instagram. "Ik dacht dat ik sterk was, maar dit virus heeft me toch zwaar te pakken", schrijft ze. Ze roept iedereen op om de adviezen van de overheid strikt op te volgen.

  Ann Wauters test positief: “Het heeft me serieus te pakken gekregen”

  "Zware klap"

  Ann Wauters werd vorige week getest op het coronavirus en die test bleek positief. De 39-jarige basketbalspeelster deelt het nieuws nu op Instagram. "Ik heb, denk ik, een sterk lichaam, maar corona heeft me toch een zware klap gegeven."

   

  "Daarom is dit een bericht speciaal voor jongeren en mensen die denken dat ze onoverwinnelijk zijn. We moeten allemaal samen tegen dit virus strijden. Alleen samen kunnen we de verspreiding tegengaan. Blijf thuis alsjeblief en volg de richtlijnen van de overheid. Blijf actief en zorg voor elkaar."

   

  Wauters bedankte ook iedereen die ook tijdens deze crisis het land doet draaien. Details over haar huidige gezondheidstoestand, gaf ze niet.

  "Ik had een vermoeden, maar het kwam hard aan"

  Onze redactie kreeg Ann Wauters aan de lijn. "Mijn situatie is aan het beteren, maar het heeft me serieus te pakken gekregen", bekent ze. "Ik had wel een vermoeden, maar het kwam toch hard aan."

   

  "In het ziekenhuis werd er een scan van mijn longen genomen en er was een infectie en daar schrik je van. Maar ik mocht meteen naar huis en ik ben nooit gehospitaliseerd geweest."

   

  "Ik kon thuis uitzieken en ik ben er een paar dagen niet goed van geweest, waarbij ik niets anders kon dan in mijn bed liggen. Het gaat nu wat op en neer, want het is wel een venijnig beestje."

   

  "Ik weet niet hoelang dit nog in mijn lichaam blijft zitten, maar voor Tokio heb ik nog meer dan genoeg tijd", grapt Wauters. "Ik voel me wel sterker worden en ben nu al iets actiever."

  Ik kon thuis uitzieken en ik ben er een paar dagen niet goed van geweest, waarbij ik niets anders kon dan in mijn bed liggen. Het gaat nu wat op en neer, want het is wel een venijnig beestje.

  Ann Wauters over het coronavirus

  "Mijn knieën vinden het niet erg om 10 dagen niets te doen"

  Met haar bericht op Instagram wilde Ann Wauters vooral jongeren aanspreken. "Ik vond het een beetje mijn taak om te tonen dat ook jonge en sportieve mensen het virus kunnen krijgen."

   

  "Iedereen volgt de maatregelen goed, maar misschien komen we stilaan op een punt waarbij we ons afvragen of het nog wel nodig is."

   

  "Toch wel, hoor. Het weer wordt beter, niemand heeft het gemakkelijk, maar we moeten onszelf en anderen beschermen. We moeten onze solidariteit tonen."

   

  Tijdens haar ziekte kreeg Wauters ook te horen dat de Spelen een jaartje zijn uitgesteld. "Ik heb er mijn hoofd nog niet echt over kunnen breken."

   

  "Het gebeurt nooit dat ik enkele dagen niet kan sporten, nu lig ik al 10 dagen stil. En ik heb er nog altijd geen energie voor."

   

  "Eén positief gevolg: mijn knieën vinden het niet erg om 10 dagen niets te doen. Die kraken toch wat minder. Tokio is nog een lange weg, maar als mijn hoofd het wil, dan zal ik wel een manier vinden om mijn lichaam mee te krijgen."