Ga naar de inhoud

meest recent

Geen Wimbledon in 2020: ook het heilige gras plooit voor het coronavirus

 wo 1 april 2020 17:03
Wimbledon gaat een jaartje onder de stolp.

De organisatoren van Wimbledon hebben erg lang de andere kant opgekeken, maar zien nu geen uitweg meer: het grandslamtoernooi kent in 2020 geen editie. Door het coronavirus wordt ook niet gezocht naar een alternatief dit kalenderjaar, maar kijkt men meteen naar 2021. Het hele grasseizoen is bovendien ook geschrapt, de US Open koestert wel nog hoop.

Wordt er in 2020 nog getennist? Die vraag dringt zich steeds meer op.

 

Roland Garros trok al een streep door 28 mei als startdatum en besliste op eigen houtje om 20 september tot 4 oktober te kapen als nieuwe datum op de tenniskalender, al bestaat daar grote ontevredenheid over.

 

Wimbledon, het derde en prestigieuze grandslamtoernooi van het seizoen, kwam de voorbije weken en dagen steeds meer onder druk te staan, maar hield het been opvallend lang stijf. Uiteindelijk schoot er toch een kramp in, want het toernooi (29 juni tot 12 juli) wordt afgeblazen.

 

Het gaat bovendien niet om uitstel, maar wel om een afgelasting. De organisatie kan door praktische bezwaren niet uitwijken naar het najaar en slaat dus meteen een jaartje over.

 

Zo'n schrapping gebeurt voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog. 28 juni tot 11 juli 2021 is nu de nieuwe voorziene periode.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Geen toernooien op gras, US Open blijft hopen

En zo komen we terug bij de vraag bij het begin van dit artikel: wordt er nog getennist? Het gravelseizoen viel al volledig in het water en door de afgelasting van Wimbledon wordt er ook een streep getrokken door het grasseizoen. 

 

De ATP en WTA melden dat het seizoen wordt opgeschort tot minstens 13 juli. Toernooien zoals Rosmalen, Stuttgart, Queen's, Halle, Mallorca, Eastbourne, Nottingham en Birmingham - traditionele opwarmertjes voor Wimbledon - worden ook geschrapt.

 

Geen gravel, geen gras en dus moeten we uitkijken naar het vervolg op hardcourt. De US Open zou dan een van de volgende belangrijke afspraken moeten zijn en in New York gaat men voorlopig door met de planning. De US Open loopt normaal van 24 augustus tot 13 september.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

ATP-kalender juni

    ondergrond categorie winnaar 2023 winnaar 2024
10/06 Stuttgart (Dui) gras ATP-250 Tiafoe  
  Rosmalen (Ned) gras ATP-250 Griekspoor  
17/06 Halle (Dui) gras ATP-500 Boeblik  
  Queen's (Eng) gras ATP-500 Alcaraz  
23/06 Eastbourne (Eng) gras ATP-250 Cerundolo  
  Mallorca (Spa) gras ATP-250 Eubanks  

WTA-kalender juni

    ondergrond categorie winnaar 2023 winnaar 2024
10/06 Nottingham (Eng) gras
WTA-250 Boulter  
  Rosmalen (Ned) gras WTA-250 Aleksandrova  
17/06 Berlijn (Dui) gras
WTA-500 Kvitova  
  Birmingham (Eng) gras WTA-250 Ostapenko  
25/06 Eastbourne (Eng) gras WTA-500 Keys  
  Bad Homburg (Dui) gras WTA-250 Siniakova