UEFA: "Geen interlands in juni, Europese duels zijn opgeschort"

  De Europese Voetbalfederatie UEFA heeft na een overlegmoment met de leden laten weten dat de interlandbreak van juni uitgesteld wordt. Ook de Champions League en de Europa League blijven voorlopig opgeschort.

  De UEFA heeft woensdag op een videoconferentie overlegd over de coronacrisis met de 55 lidstaten. Er werd onder meer beslist om alle interlands die gepland waren voor juni uit te stellen.

   

  Ook alle wedstrijden van UEFA-competities zoals de Champions League en de Europa League zijn tot nader order uitgesteld.

   

  De Nederlandse voetbalbond KNVB liet deze namiddag in een persbericht ook weten dat de UEFA een einddatum van 3 augustus vooropgesteld heeft voor de verschillende competities in Europa, maar die informatie wordt ontkend en blijkt dus niet te kloppen. Over de clubcompetities is er dus nog geen duidelijkheid.

  Wat met de Duivels en de Flames?

  De Rode Duivels en de Red Flames komen dus de eerstvolgende maanden niet samen om interlands de spelen.

   

  "Dat betekent voor België dat de Rode Duivels, in principe, pas opnieuw in actie komen op 5 september in Denemarken in de Nations League", meldt de voetbalbond.

   

  "De Red Flames zien na de wedstrijd tegen Zwitserland op 14 april ook de match tegen Litouwen op 9 juni en de vriendschappelijke interland van 5 juni tegen Nederland verschoven worden naar een latere datum."

   

  "Zij spelen in principe hun eerstvolgende interland in Leuven op 18 september tegen Roemenië in het kader van hun EK-kwalificatiecampagne voor het EK 2022."