Peking 2022: "Winterspelen en Zomerspelen in half jaar is speciaal"

  Op 4 februari 2022 openen de Winterspelen in Peking, op 8 augustus 2021 eindigen de Zomerspelen in Tokio.

  De Olympische Zomerspelen in Tokio eindigen op 8 augustus 2021, de Olympische Winterspelen in Peking openen op 4 februari 2022. "Dat is een speciale situatie", erkent het organisatiecomité van Peking 2022. 

  Door het uitstel van Tokio 2020 naar de zomer van 2021 zit er amper 6 maanden tussen de komende Zomer- en Winterspelen. "Een speciale situatie", zegt een verantwoordelijke van de Winterspelen in Peking.

   

  "We gaan een gedetailleerde studie uitvoeren om de impact van de nieuwe data voor de Spelen van Peking te onderzoeken. Intussen houden we contact met het IOC en de olympische familie en zetten onze voorbereidingen op alle niveaus verder."

   

  Maandag maakte het organisatiecomité van de Spelen in Tokio bekend dat door de coronacrisis het evenement met een jaar wordt uitgesteld. De Zomerspelen zullen doorgaan van 23 juli tot 8 augustus 2021. Daarna staan de Paralymics op het programma, tussen 24 augustus en 5 september. Het begin van de Winterspelen in Peking is voorzien op 4 februari 2022.

   

  In China, waar de coronacrisis eind december begon, eiste het longvirus tot dusver 3.305 levens. Er zijn 81.518 besmettingen vastgesteld.

  Lees ook: 

  • Sportzomer 2021: de gevolgen van het coronavirus op de sportkalender