Controversiële bondsprocureur Kris Wagner moet zijn biezen pakken

  Bondsprocureur Kris Wagner hield wel van wat theater.

  De Raad van Bestuur van de voetbalbond heeft beslist om meteen een einde te maken aan de samenwerking met Kris Wagner. Wagner was als bondsprocureur al een controversiële figuur, maar na zijn samenwerking met Beerschot-bestuurslid Walter Damen maakte hij zich onmogelijk bij de KBVB.

  In vergelijking met zijn voorgangers op het bondsparket schuwde Kris Wagner als bondsprocureur de media en de controverse niet. Zijn soms theatrale optredens tijdens de zittingen, bijvoorbeeld in de veelbesproken zaak-Malinovski maar ook in de omkopingszaak, werkten niet alleen op de lachspieren, maar wekten bij sommigen ook heel wat wrevel op.

   

  Toen Wagner afgelopen week op Facebook aankondigde dat hij samen met advocaat Walter Damen, tevens ondervoorzitter van Beerschot, een website had opgestart om de coronacrisis te lijf te gaan, overspeelde hij zijn hand.

   

  "Een bondsprocureur dient zijn functie onafhankelijk, onpartijdig, discreet en integer uit te voeren. De KBVB is van oordeel dat de bondsprocureur met zijn recente Facebook-posts de grenzen van de sereniteit opzoekt en mogelijks een schijn van partijdigheid creëert."

   

  "Aangezien we al herhaaldelijk hadden aangedrongen op een serene en discrete invulling van de rol, was de beslissing om het mandaat onmiddellijk te beëindigen onafwendbaar."

   

  De Pro League steunt de KBVB in deze beslissing. De komende weken wordt van de windstilte gebruik gemaakt om "het een en ander af te stemmen" en een nieuwe bondsprocureur te zoeken.

  Kris Wagner post op zijn Facebook tal van "motiverende" filmpjes. KBVB: "Hij zocht de grenzen van de sereniteit op"