Kirsten Flipkens: "Geen haar op mijn hoofd dat op deze manier wil stoppen"

  Het coronavirus en de afgelasting van Wimbledon hakken er ook bij Kirsten Flipkens stevig in. In een openhartig gesprek met Sporza vertelt de 34-jarige tennisster over haar (mogelijke) afscheid en haar panische angst voor het virus.

  Kirsten Flipkens heeft een speciale band met Wimbledon, waar ze bij de junioren won en bij de profs de halve finales bereikte. "Dat is altijd mijn favoriete toernooi geweest", zucht ze na de afgelasting van de grasklassieker.

   

  "2020 zou speciaal worden, denk ik. Ik keek er al een hele tijd naar uit. Daarom doet deze afgelasting nog meer pijn, maar het is natuurlijk logisch. Gezondheid komt op de eerste plaats, maar Wimbledon stond en staat altijd met rood aangestipt bij mij."

   

  "Ik word ook ouder. Ik zal niet zeggen dat deze Wimbledon mijn laatste toernooi zou worden, maar je weet nooit wanneer het je laatste Wimbledon is geweest."

   

  Heeft onze landgenote misschien wel al haar laatste match op het profcircuit gespeeld? "Neen, dat niet. Dat wil ik zelf ook niet. Ik wil zelf beslissen wanneer ik stop. Geen haar op mijn hoofd denkt dat ik op deze manier wil stoppen."

   

  "Ik ben nu 34. Het spookt dan wel door je hoofd waar en wanneer je je carrière wil afsluiten. Dit is niet de manier waarop het zal gaan."

  "Ik ontsmet alles wat ik gekocht heb"

  Al minstens tot 13 juli blijven de speelsters aan de kant. Kirsten Flipkens denkt dat een terugkeer op het terrein niet meteen voor morgen is. 

   

  "Ik fiets ook heel graag en ik kan me dus wel bezighouden, maar je bent een topsporter. Dan werk je toe naar een doel en dat valt nu weg. De frustratie zal nog wel volgen."

   

  "Tennissen is nu wel het laatste waar ik aan denk. Ik heb er ook geen zin in. Ik wil nu elke dag doen waar ik zin in heb. Er zijn weinig speelsters die voluit aan het trainen zijn. Daar zie ik ook het nut niet van in."

   

  En intussen probeert Flipkens net als elke burger niet besmet te geraken. "Ik ben wel een beetje panisch, ja. Ik ben heel voorzichtig en blijf binnen."

   

  "Ik doe zelf wel de boodschappen, maar ik ben ontzettend voorzichtig. Ik draag altijd handschoenen en ik ontsmet alles wat ik gekocht heb. Iedereen moet gewoon voorzichtig zijn."