• home
 • video
 • pas verschenen

  Vinden je kinderen wandelen saai? Zet ze onderweg aan het sporten!

  Wandelen is voor velen op dit moment de ideale ontspanning.

  Jezelf en je kinderen voldoende in beweging houden tijdens deze coronaweken is niet eenvoudig. Een fikse wandeling in de lentezon is dan altijd een goed idee, maar wat als je kinderen dat maar saai vinden? Maak er een spel van! Belangrijk: maak duidelijke afspraken op straat met jouw kind. Niet zomaar oversteken bijvoorbeeld. 

  Opdracht 1: (huis)nummers zoeken

  Geef je kinderen voor jullie op pad gaan een nummer. Ze moeten dat cijfer op hun wandeling nu zo vaak mogelijk zoeken: op verkeersborden, op huizen, op nummerplaten.

   

  Telkens ze het nummertje zien, moeten ze een opdracht uitvoeren. Wat inspiratie nodig? 

   

  - 20x open en toe springen

  - Probeer 1 minuut op 1 been te staan  

  - 10 squats 

  - 10 keer pompen 

  Opdracht 2: Een mooi gebaar op het trottoir

  Wie een stuk krijt in huis heeft, kan op zijn wandel- of looptocht op een rustige plek een tekening maken. Je kinderen kunnen iets tekenen dat ze gewoon mooi vinden, maar je kan ook naar het huis van je beste vriend, je oma, je tante, je juf, ... wandelen en daar een mooie tekening of tekst achterlaten. Een mooi gebaar op het trottoir. 

  Opdracht 3: Berenjacht 2.0

  De berenjacht heeft intussen heel Vlaanderen veroverd. Na een oproep verschenen er plots duizenden teddyberen in het straatbeeld. Die kan je met je kind gaan zoeken tijdens een wandeling.

   

  Maar is dat intussen te saai geworden? Je kan er nog andere opdrachten aan koppelen, zoals in het voorbeeld hieronder. Een bruine beer betekent bijvoorbeeld dat je 5 keer in de lucht moet springen, bij een beer met kleren aan moet je achteruit wandelen.