• home
 • video
 • pas verschenen

  Blijf sporten, maar doe het op maat: schema's op basis van leeftijd en fitheidsniveau

  De oefeningen houden ook rekening met eventuele blessures.

  Blijven sporten is een goed algemeen advies, maar dit moet ook verantwoord, veilig en zoveel mogelijk op maat gebeuren. Twee partners van de campagne, Gezond Sporten Vlaanderen en SKA, hebben daarom een tool ontwikkeld om persoonlijke fitnessschema's te maken op basis van leeftijd, geslacht, blessures en fitheidsniveau.

  Op de website vul je eerst een paar persoonlijke vragen in. Niet alleen je leeftijd en gewicht, maar ook bijvoorbeeld of je een blessure hebt en hoe ernstig dit is.

   

  Op basis van een algoritme krijg je dan een reeks oefeningen op jouw maat. Bij elke oefening krijg je een uitleg en een video. Zo kan je makkelijk thuis trainen om zo fit te blijven tijdens deze coronacrisis.