Bayern beboet Boateng, die nu boos is: "Ziek zoontje had me nodig"

  Boateng gaat niet akkoord met de sanctie van zijn werkgever.

  Het zit er bovenarms op tussen Bayern München en verdediger Jérôme Boateng. De 31-jarige verdediger werd op de vingers getikt door zijn club nadat hij de coronaregels had overtreden. "Die sanctie is niet rechtvaardig", riposteert de Duitser. 

  Het illegale tripje van Jérôme Boateng lekte woensdag uit via de Duitse krant Bild. Dat blad wist te melden dat Boateng dinsdag met de schrik was vrijgekomen tijdens een ongeval met zijn auto.

   

  Boateng slipte op de A9 in de buurt van het Duitse Selbitz met zijn Mercedes en kwam op de vangrail terecht. Boateng bleef ongedeerd, maar de schade aan zijn dure auto was aanzienlijk. Daar kwam een dag later dus ook nog een forse geldboete van zijn werkgever bij.

   

  "Bayern en zijn spelers hebben in deze tijden een voorbeeldfunctie te vervullen", stelt de club. "Boateng handelde in strijd met de richtlijnen van de club. Die richtlijnen zijn in overeenstemming met die van de Beierse deelstaatregering en de aanbevelingen van de gezondheidsautoriteiten."

   

  Boateng had volgens Bayern dus geen toestemming om zijn woning te verlaten en moet een boete betalen, een bedrag dat zal worden geschonken aan een ziekenhuis in München. Maar de Duitser schreeuwt zijn onschuld uit.

   

  "Ik was op weg naar mijn vierjarig zoontje. Die had me aan de telefoon verteld dat hij ziek was", verdedigde Boateng zich in een reactie aan Bild. "Ik heb voor deze sanctie dan ook geen begrip. Ik kan eender welke straf aanvaarden, als die rechtvaardig is. Dat is nu niet het geval."

   

  "Ik besef wel dat het fout was om de club niet te verwittigen, maar op dat moment dacht ik alleen maar aan mijn zoontje. Als mijn kind mij nodig heeft, dan ga ik, hoe laat ook, of wat me dat ook kost. Ik wil de vader nog zien die op zo'n moment niet vertrekt om bij zijn vierjarig zoontje te zijn. Dat ze me daar voor straffen, vind ik triest."