Ga naar de inhoud

meest recent

Coronacrisis of niet: UCI houdt vast aan WK-schema (met gemengde tijdrit)

 di 31 maart 2020 18:31
De Belgen vorig jaar in Yorkshire.

Door de coronacrisis staat het peloton stil. Heel wat renners en ploegen hopen dat er nog een mouw gepast kan worden aan de wielerkalender, maar de UCI lijkt niet meteen een handje te helpen met zijn WK-schema.

De Internationale Wielerunie UCI heeft vandaag het wedstrijdschema van het WK in Zwitserland bevestigd. Het WK neemt twee weekends in beslag en wordt op gang geschoten met de individuele tijdrit bij de mannen op 20 september.

 

Die tijdrit wordt enkele dagen naar voren geschoven en wordt midweeks vervangen door de gemengde ploegentijdrit, een nieuwe discipline die vorig jaar bij de vuurdoop niet echt gesmaakt werd.

 

Ook nu kan het wedstrijdschema op weinig sympathie rekenen. Zo hekelt Patrick Lefevere (ploegmanager Deceuninck-Quick Step) het belang dat de UCI aan die mixed relay hecht.

 

Met het bevestigde programma (van zondag tot zondag) neemt de UCI alleszins twee weekends in beslag, wat het puzzelwerk voor de kalender er niet makkelijker op maakt.

schema WK wielrennen Zwitserland
Zondag 20 september tijdrit profs (m)
Maandag 21 september tijdrit beloften (m)
  tijdrit profs (v)
Dinsdag 22 september tijdrit junioren (v)
  tijdrit junioren (m)
Woensdag 23 september gemengde ploegentijdrit profs (m/v)
Vrijdag 25 september wegrit junioren (v)
  wegrit beloften (m)
Zaterdag 26 september wegrit junioren (m)
  wegrit profs (v)
Zondag 27 september wegrit profs (m)
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.