Voetbalclubs hoeven laatste drie bondsbijdrages niet te betalen

  Alle Belgische voetbalclubs hoeven de laatste drie bondsbijdrages van dit seizoen niet te betalen. Dat heeft de crisiscel van de Belgische voetbalbond (KBVB) dinsdag bekendgemaakt. De maatregel moet de clubs die het financieel lastig hebben vanwege de coronacrisis een duwtje in de rug geven.

  "De Raad van Bestuur van de KBVB is deze namiddag digitaal samengekomen en heeft beslist om de resterende bondsbijdrages van dit seizoen kwijt te schelden", klinkt het.

   

  "De crisiscel van de KBVB, waarin alle entiteiten van het Belgisch voetbal vertegenwoordigd zijn (KBVB, Voetbal Vlaanderen, ACFF en de Pro League) heeft nadien dit voorstel goedgekeurd zodat clubs wat ademruimte krijgen."

   

  "Die clubs (amateurs, maar ook professioneel) storten in principe 9 keer per jaar een schijf bondsbijdragen. Het gaat dan om een basisbijdrage en een aanvullende bijdrage voor de verzekering. Die bijdrages worden berekend op basis van het aantal spelende leden, waarvoor de clubs een deel van het lidgeld doorstorten aan de KBVB. "

   

  "De crisiscel van de KBVB had eerder beslist om de betaling van de bondsbijdragen voorlopig te bevriezen. Nu is dus beslist om de resterende bijdragen volledig kwijt te schelden."

   

  De crisiscel benadrukt dat "de hele voetbalfamilie solidair moet zijn in deze moeilijke tijden". "De clubs zitten sinds maart zonder inkomsten terwijl de kosten gewoon blijven doorlopen. De KBVB, Voetbal Vlaanderen en ACFF willen hen daarom financieel ondersteunen."