Shane McLeod blijft langer coach van Red Lions, pas na Tokio neemt Van den Heuvel over

  Michel van den Heuvel en Shane McLeod

  Michel van den Heuvel en Shane McLeod wonnen samen met België de wereldtitel.

  Shane McLeod blijft een jaar langer de coach van de Red Lions. Na Tokio neemt de Nederlander Michel van den Heuvel de rol over aan het hoofd van het Belgische hockeyteam. Van den Heuvel zal tot en met Tokio de assistent zijn van McLeod.

  Shane McLeod had vooraf aangekondigd dat hij na de Olympische Spelen van Tokio zou stoppen als bondscoach om een rustperiode in te lassen met zijn familie in Nieuw-Zeeland. De Belgische hockeybond had al een overeenkomst met de Nederlander Michel van den Heuvel om daarna het roer over te nemen.

   

  Nu de Olympische Spelen met een jaar zijn uitgesteld, is die situatie opnieuw bekeken. "Ik ben blij dat ik het project kan afronden, ook al duurt het iets langer dan we oorspronkelijk gepland hadden", zegt McLeod. "Het is een eer om met zo'n getalenteerde groep spelers en medewerkers te mogen samenwerken."

   

  De wens van McLeod om pas afscheid te nemen in 2021 werd ook gesteund door de spelers én door Van den Heuvel, die nu als T3 ook al gelinkt was aan de Red Lions. "Het coachen van de Red Lions is altijd al een teaminspanning geweest", zegt de Nederlander.

   

  Volgens het nieuwe akkoord gaan de Red Lions door tot en met Tokio met McLeod als T1 en Van den Heuvel als T2. Na de Olympische Spelen neemt de Nederlander over tot na de volgende Olympische Spelen, in 2024 in Parijs.

  De 51-jarige McLeod leidde de Lions sinds zijn aanstelling in oktober 2015 naar hun grootste successen. Met de Nieuw-Zeelander aan het roer veroverden de Belgische hockeyers achtereenvolgens olympisch zilver (2016), de wereldtitel (2018) en de Europese titel (2019). Voor het EK vorige zomer in Antwerpen kondigde hij aan na de Spelen afscheid te nemen.