Ondertussen in China: "Nog geen sportevenementen uit angst voor tweede golf met besmettingen"

  Voor een marathon is het nog te vroeg in China.

  Wanneer kan er weer professioneel en in competitie gesport worden? Die vraag houdt atleten en sportliefhebbers wereldwijd bezig. China kan op dat vlak een indicator zijn, maar daar staat het licht nog niet op groen.

  Het coronavirus kende in december zijn oorsprong in China, waarna de voorbije maanden en weken wereldwijd de dominosteentjes begonnen te vallen. 

   

  Competitiesport in China is al een hele tijd aan banden gelegd en een hervatting lijkt ook niet voor binnenkort te zijn. 

   

  De Chinese overheid sluit uit dat er weldra opnieuw gesport kan worden in competitie en houdt onder meer het voetbalkampioenschap en de basketballiga nog even op slot. De Chinezen vrezen namelijk een tweede golf van besmettingen met het coronavirus.

   

  "Om besmettingen in te dammen zullen sportevenementen met veel publiek, zoals marathons, niet opnieuw beginnen", deelt het Chinese nationale sportbureau mee. 


  "Blijf ondertussen gezond leven en organiseer sportacitiviteiten online", klinkt het nog.

  Om besmettingen in te dammen zullen sportevenementen met veel publiek, zoals marathons, niet opnieuw beginnen.

  Nationaal Sportbureau China

  Bang voor "geïmporteerde" gevallen

  China is nu vooral beducht voor "geïmporteerde" gevallen, zoals sporters die terugkeren en besmet blijken te zijn met het coronavirus. Zo werd Rode Duivel Marouane Fellaini in quarantaine geplaatst nadat hij bij zijn trip van Dubai naar China positief had getest.


  Het aantal "lokale" besmettingen in China lijkt steeds beter onder controle, maar de mogelijke tweede golf houdt profsporters dus nog even weg van hun tweede thuis.

  Marouane Fellaini werd meteen getest toen hij weer in China aankwam.