Opvallende stelling van Mauresmo: "Geen vaccin = geen tennis"

  Amélie Mauresmo en haar poulain Lucas Pouille.

  Wanneer wordt er opnieuw getennist? Als het van Amélie Mauresmo afhangt, zal dat ten vroegste weer volgend jaar zijn. De Franse ex-nummer 1 van de wereld pleit ervoor om een streep te trekken onder het huidige seizoen.

  Het tenniscircuit ligt nu al enkele weken stil door het coronavirus. Onder meer de toernooien van Indian Wells en Miami vielen in het water, Roland Garros besliste eenzijdig om het grandslamtoernooi te verplaatsen naar september. Ook achter Wimbledon staat nog een vraagteken.

   

  De Française Amélie Mauresmo heeft vandaag een opvallend voorstel gelanceerd op Twitter: "Ik vind dat we een streep onder het huidige tennisseizoen moeten trekken", schrijft de voormalige nummer 1 van de wereld.

   

  Mauresmo, nog actief in het wereldje als coach van haar landgenoot Lucas Pouille, vindt het niet verstandig om in de huidige omstandigheden het tenniscircuit weer op gang te laten komen.

   

  "Een internationaal circuit betekent spelers en speelsters van allerlei nationaliteiten, plus hun omkadering, toeschouwers en mensen die vanuit alle hoeken van de wereld komen om evenementen bij te wonen. Geen vaccin = geen tennis", stelt Mauresmo voor.