Ajax zegt contract van Nouri op, maar gaat wel in gesprek met familie

  Abdelhak Nouri in het shirt van Ajax.

  Ajax heeft het aflopende contract met Abdelhak Nouri opgezegd. Nouri liep in 2017 blijvende hersenschade op nadat hij een hartstilstand had gekregen in een oefenmatch met Ajax. Ajax zoekt een oplossing met de familie.

  Op 8 juli 2017 zakte Nouri in elkaar in een oefenwedstrijd in Oostenrijk. De jonge speler van Ajax werd in een kunstmatige coma gehouden, maar liep door de hartstilstand blijvende hersenschade op.

   

  Ajax heeft tot nu het salaris van Nouri elke maand uitbetaald en zal dat ook doen tot 1 juli. Het contract werd nu opgezegd, omdat het contract anders automatisch wordt verlengd.

   

  De familie van Nouri, die nu thuis verzorgd wordt, en Ajax zoeken nog altijd naar een oplossing voor hun conflict. Ajax gaf toe dat het fouten had gemaakt in de medische omkadering. Ajax zet de onderhandelingen met de familie en de advocaat van de familie voort.

   

  Donderdag viert Nouri zijn 23e verjaardag en vorige week kwam het boek  "Abdelhak Nouri, een onvervulde droom"uit.

  Ook contract van Huntelaar en Babel is opgezegd

  Nederlandse voetbalclubs zijn van overheidswege verplicht aflopende contracten van werknemers, met een eerder verlengde verbintenis, voor 1 april formeel op te zeggen, anders wordt het contract automatisch verlengd tegen dezelfde voorwaarden.

  Zo zijn ook de contracten van Klaas-Jan Huntelaar, Ryan Babel, Bruno Varela en meerdere jeudgspelers via een brief opgezegd. "Ajax maakt geen uitzonderingen. Ook spelers met hun eerste contract of gehuurde spelers krijgen de brief", lichtte een woordvoerder toe.

  Lees meer over het verhaal van Abdelhak Nouri