Vanavond in De Kleedkamer: de keerzijde van de olympische medaille

  In de 2e aflevering van de olympische reeks van De Kleedkamer staan de Spelen van Sydney 2000 centraal. We maken er kennis met het verhaal van judoka Gella Vandecaveye en Ann Simons, mountainbiker Filip Meirhaeghe, wielrenster Leontien van Moorsel en atleten Maurice Greene en Haile Gebrselassie. Het olympische pad is niet alleen bezaaid met rozen, zo zal blijken.

  Trailer van de 2e aflevering van De Kleedkamer

  Komen deze aflevering aan bod:

  • Ann Simons (brons in het judo): "Ik was net 20 geworden en dat was mijn hoogtepunt. Daarna heb ik een eetstoornis ontwikkeld. Ik voerde een gevecht tegen de weegschaal en op de tatami."

   

  • Filip Meirhaeghe (zilver in het mountainbike): "Ik werd een hele winter gevierd, maar dat was 100% tegen mijn zin. Ik vond dat er niets te vieren was. Ik heb mezelf ook te veel gepusht. Mijn mama zegt dat ik mij mentaal kapot gekoerst heb. Later kwam de diagnose: ik heb een bipolaire stoornis."

   

  • Leontien Zijlaard-Van Moorsel (dubbel goud in het wielrennen): "Ik heb de Tour gewonnen, maar wel ten koste van een eetstoornis. Het was echt een lijdensweg, een hel. Dat gun ik mijn grootste vijand niet."

   

  • Gelle Vandecaveye (brons in het judo): "20 jaar later kan ik alles wel in perspectief plaatsen en kan ik blij zijn met mijn medailles. Maar om de 4 jaar knaagt er toch iets."

   

  • Haile Gebrselassie (goud op de 10.000 meter): "Mijn vader vond lopen tijdverspilling. Pas toen ik wereldkampioen werd en een Mercedes won, zei hij; blijf nu maar lopen."

   

  • Maurice Greene (goud op de 100 meter): "Op het ene moment juicht iedereen voor je en plots is het stil. Wat doe je dan met je leven? Dan krijg je een kleine depressie."

  Nu al live op VRT NU of vanavond op Canvas

  >> Kijk vanavond naar aflevering 2, vanaf 21.20u op Canvas

   

  >> Kijk nu al naar de tweede aflevering op VRT NU