Tottenham lost riem niet: "Mourinho houdt nu ook videotrainingen"

  José Mourinho houdt zijn spelers ook thuis in de gaten.

  Als het eerste fluitsignaal in de Premier League weer klinkt, zal Tottenham klaar zijn voor de strijd. De spelers worden nauwgezet opgevolgd met individuele trainingsschema's en vanaf vandaag houdt coach José Mourinho ook live videosessies.

  De spelers van Tottenham moeten zich thuis nuttig bezig houden, nu ook Groot-Brittannië in lockdown is gegaan vanwege het coronavirus. De Premier League ligt al zeker stil tot 30 april, maar dat is voor Tottenham geen reden om de riem eraf te halen.

   

  Elke speler heeft een individueel schema gekregen om te volgen. "Het voelt een beetje raar aan", geeft middenvelder Harry Winks toe. "We hebben allemaal een schema gekregen, maar het is flexibel. We kunnen dus eens een dag niets doen, zolang we het maar afwerken."

   

  De spelers worden regelmatig gecontroleerd door Mourinho en de andere coaches. En vanaf vandaag schakelt Tottenham een versnelling hoger: Mourinho zal live videosessies houden met zijn kern. Rode Duivels Toby Alderweireld en Jan Vertonghen weten dus wat hen te doen staat.

   

  "Natuurlijk mis ik het voetbalveld al", geeft Winks toe. "Maar we hebben belangrijkere dingen om ons zorgen over te maken. Het is een beetje saai zonder de trainingen, maar we moeten allemaal binnen blijven."

  Het is een beetje saai zonder de trainingen, maar we moeten allemaal binnen blijven.

  Harry Winks

  Premier League afronden als eindronde WK?

  Volgens de Britse krant The Independent broedt de Premier League op een plan om de competitie toch nog te kunnen afronden. Het zou de laatste 9 speeldagen willen afwerken zonder publiek in Londen en de Midlands, het centrale deel van Groot-Brittannië.

   

  Vergelijk het met een eindronde op het WK: alle spelers en coaches zouden in juni en juli in een hotel verblijven om zo de competitie snel te kunnen afwerken. Alle betrokkenen zouden wel regelmatig worden gecontroleerd op het coronavirus.