Tips en oefeningen van Lieven Maesschalck: "Volg je eigen fitheidsniveau"

  Ook topkinesist Lieven Maesschalck moedigt mensen aan om thuis te blijven bewegen. Hij gaf tips in De Zevende Dag. "Bewegen is in tijden van corona essentieel zodat we samen gezond en wel uit deze crisis komen."

  "Bewegen in tijden van corona is essentieel", vertelt de kinesist die regelmatig samenwerkt met topsporters. "Mensen met een goede algemene conditie en een goede fitheid hebben een betere immuniteit. Ook heeft bewegen een gunstige impact op de geestelijke gezondheid." 

   

  "Klachten die kunnen voortkomen door minder te bewegen in quarantaine moeten we preventief aanpakken, daarom is een goede en regelmatige workout essentieel. Die kan je dan best ook combineren met een duurinspanning zoals wandelen om een goeie invloed te hebben op uw cardiovasculair systeem."

   

  "Het is helemaal niet de bedoeling om blessures op te lopen, daarom moet je alles langzaam opbouwen en je eigen fitheidsniveau volgen. Zo komen we samen gezond en wel uit deze crisis."

  De oefeningen van Lieven Maesschalck