Mignolet: "Voetbal zal altijd business nummer 1 in mijn agenda zijn"

  Simon Mignolet

  In de lockdownsessies op onze Facebookpagina heeft Ruben Van Gucht jullie vragen voorgeschoteld aan Simon Mignolet. De doelman van Club Brugge sprak openhartig over zijn hoe zijn dagelijks leven er als sportman, ondernemer en familieman in deze tijden uitziet.

  "Trainen, mijn zoontje entertainen en de politiek volgen"

  Trainen en familie, dat is waar het ten huize Mignolet tegenwoordig om draait. "De voormiddag is gevuld met mijn trainingsprogramma en de rest van de dag houdt mijn kindje mij bezig. Hij is nog maar 5 maanden oud en weet uiteraard niet dat er een coronacrisis bezig is. Hij is dus zijn volle energieke zelf en daar moet je tijd en aandacht aan besteden."

   

  Maar als afgestudeerd politiek wetenschapper is Mignolet ook meer dan de gemiddelde voetballer bezig met wat er zich afspeelt in de Belgische politiek.

   

  "Ik denk dat we op dit moment tevreden mogen zijn met wat de regering doet, in vergelijking met andere Europese landen. Wij krijgen de juiste richtlijnen en als iedereen die op de juiste manier uitvoert dan is dat de enige manier om deze crisis te doorstaan."

   

  Een politiek carrière nà de sportieve zit er evenwel niet in: "Neen, ik denk het niet. Zeker als je zoals ik al zo lang in het voetbal zit. Ik denk niet dat je dat eruit krijgt. Voetbal zal altijd business nummer 1 op mijn agenda zijn."

  Ik probeer er op dit ogenblik gewoon voor te zorgen dat ik klaar ben om eventueel morgen of overmorgen weer te voetballen.

  Simon Mignolet

  Als ondernemer (Mignolet heeft enkele koffiebars, red) voelt hij natuurlijk ook daar de gevolgen van de crisis. "Dat is uiteraard niet gemakkelijk op dit moment. Maar er zijn andere sectoren waarin het ook niet goed gaat. Ik zit enkel in de horeca. Een regering moet zich zo neutraal mogelijk opstellen en proberen alle standpunten te bekijken van alle sectoren. En ik denk dat ze dat op dit ogenblik heel goed doen."

   

  En wat vindt een profvoetballer van technische werkloosheid? "Haha, deze vraag had ik verwacht. Ik denk niet dat wij daar zelf kunnen over beslissen. Ik probeer er op dit ogenblik gewoon voor te zorgen dat ik klaar ben om eventueel morgen of overmorgen weer te voetballen." Eigenlijk is Simon Mignolet gewoon nog zijn job nog aan het uitoefenen? "Absoluut!"   

  VIDEO: Facebook live met Simon Mignolet

  Heb je het videogesprek gemist? Hier kijk je zo vaak je wil. Je moet wel ingelogd zijn bij Facebook.