Mag Remco Evenepoel naar zijn vriendin of niet? "Jullie spreken elkaar tegen"

  Remco Evenepoel en zijn vriendin Oumi.

  De coronamaatregelen zijn niet altijd voor iedereen even duidelijk. Wielrenner Remco Evenepoel vraagt zich op Twitter af of hij eigenlijk nog op bezoek mag gaan bij zijn vriendin Oumi, met wie hij niet samenwoont. "Jan Jambon en Marc Van Ranst spreken elkaar tegen", schrijft hij.

  Door het coronavirus moeten sociale contacten tot het absolute minimum beperkt worden. Maar wat met koppels die niet onder hetzelfde dak wonen, zoals Remco Evenepoel en zijn vriendin Oumi?

   

  Voor de renner van Deceuninck-Quick Step zijn de regels niet duidelijk. Op Twitter richtte hij zich zondag tot Vlaams minister-president Jan Jambon en viroloog Marc Van Ranst: "Jullie spreken elkaar tegen. De ene zegt dat je je liefje mag bezoeken en de andere niet", klinkt het.

   

  "Ik woon letterlijk 100 meter van mijn vriendin vandaan en we weten niet duidelijk wat wel en wat niet kan. Beiden enkel thuis en aan het sporten, alleen..."

   

  Onze collega's van VRT NWS zochten het uit: Het Crisiscentrum zegt van niet, omdat het geen essentiële verplaatsing is. Samen gaan wandelen, lopen of fietsen mag dan weer wel. “Gebruik je gezond verstand en blijf binnen”, zegt woordvoerder Yves Stevens.