Verbaasde blikken in Frankrijk: PSG-doelman Navas met peperdure vlucht naar Costa Rica

  Keylor Navas.

  Keylor Navas heeft in Frankrijk voor gefronste wenkbrauwen gezorgd. De Costa Ricaan heeft ondanks de strikte coronamaatregelen van de Franse regering een privé-vlucht naar zijn thuisland genomen. Dat bracht sportzender ESPN vandaag naar buiten.

  Navas nam in het gezelschap van zijn vrouw Andrea Salas en zijn drie kinderen de vlucht van 12u, vanuit Parijs naar de Costa Ricaanse hoofdstad San José. Aan de trip zou een prijskaartje van liefst 200.000 euro hangen.

   

  De 33-jarige doelman van de Franse topclub PSG reageerde bij lokale radiozender Impact Radio op het nieuws.

   

  "We zijn ook maar mensen en we zijn bang. Ik heb geopteerd voor de gemoedsrust van mijn gezin. We willen dicht bij onze familie zijn. We leggen onze situatie in de handen van God", zegt Navas.

   

  "God zal de leiding nemen en ons opnieuw vrede bezorgen. Als mensheid moeten we ons verenigen en de regels van de staat goed opvolgen."

   

  Navas moet nu, net als elke Costa Ricaan die tijdens de coronacrisis terugkeert naar zijn land, minstens twee weken in quarantaine.   

   

  Navas is niet de eerste PSG-speler die terugkeert naar zijn thuisland. Eerder vertrokken Neymar en Thiago Silva al naar Brazilië. Zij deden dat wel voor de strikte coronamaatregelen van de Franse regering van kracht werden.

  Een boodschap van Navas van 12 dagen geleden: