Italiaanse minister van Sport: "Opstart Serie A op 3 mei onrealistisch"

  Vincenzo Spadafora is de Italiaanse minister van Sport.

  De Serie A ligt stil sinds 8 maart. En wanneer er weer een bal zal rollen in Italië is - net als bij ons - helemaal niet duidelijk. Italië is zwaar getroffen door het coronavirus met bijna 10.000 doden en 100.000 besmettingen. Italiaans minister van Sport Vincenzo Spadafora noemt de mogelijke rentreedatum van 3 mei "onrealistisch".

  Spadafora zei 10 dagen geleden dat hij niet uitsloot dat er begin mei weer gevoetbald zou worden in Italië. Maar in een interview vandaag met de krant La Repubblica klonk hij een stuk pessimistischer.

   

  "De wedstrijden op 3 mei hervatten is onrealistisch. Morgen/maandag zal ik voorstellen om de opschorting van alle sportcompetities op alle niveaus te verlengen voor de hele maand april."

   

  "En ik zal die maatregel ook toepassen op de trainingen die nog konden doorgaan aangezien de Olympische Spelen mogelijk in de zomer gehouden zouden worden." Intussen werd beslist de Spelen niet in 2020 en ten laatste in de zomer van 2021 te laten plaatsvinden.

   

  De minister plant voorts de amateursporten te steunen met 400 miljoen euro. Hij vindt ook dat de grote clubs "die in hun bubbel en boven hun stand leven, te beginnen met de miljoenensalarissen voor spelers, moeten begrijpen dat na deze crisis niets nog zal zijn zoals voorheen".

   

  Bij kampioen Juventus hebben de spelers dat al goed begrepen. Spelers en coaches vonden een akkoord met de directie om een deel van hun loon af te staan, dat bespaart Juve 90 miljoen euro.

  Grote clubs die in hun bubbel en boven hun stand leven, te beginnen met de miljoenensalarissen voor spelers, moeten begrijpen dat na deze crisis niets nog zal zijn zoals voorheen.

  Minister van Sport Vincenzo Spadafora