IJshockeyende Loekasjenko lacht met coronavirus: "Drink genoeg wodka en ga naar de sauna"

  Aleksandr Loekasjenko gelooft niet in het coronavirus.

  In Wit-Rusland is van de coronacrisis nog niet veel te merken. In de hoogste klasse wordt dit weekend gewoon gevoetbald en president Aleksandr Loekasjenko ging dan weer zelf het ijs op voor een hockeytoernooi. "Sport is het beste middel tegen het coronavirus."

  "In Wit-Rusland zijn geen virussen"

  Overal in Europa liggen de nationale voetbalcompetities stil door de coronacrisis, behalve in Wit-Rusland. Daar wordt dit weekend de tweede speeldag afgewerkt, alsof er niets aan de hand is.

   

  Dat president Aleksandr Loekasjenko niet in de kracht van het virus gelooft, onderstreepte hij vandaag nog maar een keer door doodleuk deel te nemen aan een ijshockeytoernooi in Minsk, met honderden fans langs de zijlijn.

   

  De president liet zich tijdens de wedstrijden door ook graag interviewen door de aanwezige journalisten. "Hier zijn geen virussen", zei hij lachend. "Het lijkt hier wel een ijskast. Sport en vooral wintersport is het beste middel tegen het coronavirus."

   

  Loekasjenko verraste vorige week al toen hij aankondigde dat de voetbalcompetitie van Wit-Rusland gewoon van start zou gaan. "Drink veel wodka, ga naar de sauna en werk hard", zei de president die het coronavirus ook al heeft vergeleken met een psychose die de economie in de wereld heeft stilgelegd.

   

  In Wit-Rusland zijn volgens gezondheidsorganisaties minimaal 85 mensen besmet met het coronavirus.

  Het lijkt hier wel een ijskast. Sport en vooral wintersport is het beste middel tegen het coronavirus.