Julian Alaphilippe: "Een Tour zonder publiek? Ik zou er kapot van zijn"

  Julian Alaphilippe in de gele trui in de Tour 2019.

  Voorlopig staat de Tour de France nog altijd op de wielerkalender eind juni, eventueel zonder toeschouwers. Dat kan Julian Alaphilippe zich niet voorstellen. "Ik wil er liever niet over nadenken", zegt de Fransman.

  Julian Alaphilippe kan zich de Tour de France zonder publiek maar moeilijk voorstellen. Dat zei de Franse kopman van Deceuninck-Quick Step een paar dagen nadat Roxana Maracineanu, de Franse minister van Sport, had gezegd dat het een optie was om de Ronde van Frankrijk zonder toeschouwers te houden.

   

  "Ik zou er kapot van zijn als de Tour de France geannuleerd zou worden of alleen zonder publiek zou doorgaan. Het zou echt uniek zijn. Stel je een finale van het WK voetbal voor zonder publiek", zei Alaphilippe tegenover RMC Sport.

   

  "Ik wil er liever niet over nadenken. Het zou zeker niet ideaal zijn. Het publiek hoort bij de Tour de France. Als het echt moet dan moet het. Maar ik stel me liever voor dat het virus zal verdwijnen en dat de Tour met publiek kan plaatsvinden. Maar als het überhaupt door kan gaan, dan denk ik dat iedereen alsnog blij is."

   

  Maracineanu stelde donderdag dat de Tour de France ook zonder publiek een succesvolle editie kan beleven. "De Tour heeft geen inkomsten uit ticketverkoop. Tv-rechten en sponsorcontracten zijn veel belangrijker", liet ze optekenen. De start van de Tour is over drie maanden, op zaterdag 27 juni in Nice.

  Tour de France
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1/>Nice - Nice156 kmKristoffKristoff
  2/>Nice - Nice185 kmAlaphilippeAlaphilippe
  3/>Nice - Sisteron198 kmEwanAlaphilippe
  4/>Sisteron - Orcieres-Merlette160.5 kmRoglicAlaphilippe
  5/>Gap - Privas183 kmvan AertYates
  6/>Le Teil - Mont Aigoual191 kmLutsenkoYates
  7/>Millau - Lavaur168 kmvan AertYates
  8/>Cazères - Loudenvielle141 kmPetersYates
  9/>Pau - Laruns153 kmPogacarRoglic
  10/>Le Château-d'Oléron - Saint-Martin-de-Ré168.5 kmBennettRoglic
  11/>Châtelaillon-Plage - Poitiers166.5 kmEwanRoglic
  12/>Chauvigny - Sarran218 kmHirschiRoglic
  13/>Châtel-Guyon - Pas de Peyrol191.5 kmMartínezRoglic
  14/>Clermont-Ferrand - Lyon194 kmKraghRoglic
  15/>Lyon - Col du Grand Colombier174.5 kmPogacarRoglic
  16/>La Tour-du-Pin - Côte 2000164 kmKämnaRoglic
  17/>Grenoble - Col de la Loze170 kmLópezRoglic
  18/>Méribel - La Roche-sur-Foron175 kmKwiatkowskiRoglic
  19/>Bourg-en-Bresse - Champagnole166.5 kmKraghRoglic
  20Lure - La Planche des Belles Filles36.2 kmPogacarPogacar
  21/>Mantes-la-Jolie - Parijs122 kmBennettPogacar