Ook Lotto-Soudal neemt maatregelen: 25 werknemers werkloos

  Door de uitbraak van het coronavirus heeft Lotto-Soudal noodgedwongen maatregelen genomen. De Belgische WorldTour-formatie laat weten dat 25 personeelsleden werkloos worden. De renners en overige stafmedewerkers doen dan weer vrijwillig afstand van hun loon. "Uit solidariteit met het personeel en de sponsors."

  Niemand weet wanneer er opnieuw gekoerst kan worden. De wielerwedstrijden worden een voor een geannuleerd en dat heeft een grote impact. Lotto-Soudal laat weten dat de mecaniciens, verzorgers, kinesisten en buschauffeurs van de ploeg noodgedwongen tijdelijk werkloos worden.

   

  De renners en de overige stafmedewerkers boeten dan weer vrijwillig in op hun loon.

   

  "Uit solidariteit met het personeel en de sponsors hebben de 27 renners, net als het voltallige teammanagement en administratief personeel, vrijwillig beslist om afstand te doen van een deel van hun loon. Dit tot er opnieuw gekoerst wordt", schijft Lotto-Soudal in een persbericht. "Deze beslissing kwam tot stand zonder enige discussie en met unanimiteit. Het was voor iedereen duidelijk dat bijzondere omstandigheden bijzondere teamacties vereisen."