Roeselare is 2e 1B-club die afstevent op faillissement: "Spelers zijn al 2 maanden niet betaald"

  Er is nog maar weinig reden tot vieren in Roeselare.

  Lokeren is niet de enige club in 1B die in slechte financiële papieren zit. Ook bij Roeselare ziet de situatie er steeds slechter uit. De spelers zijn al twee maanden niet betaald en er moet dringend geld gevonden worden. "Als ze geen licentie krijgen voor profvoetbal gaan ze naar een faillissement, denk ik", vertelt Sebastien Stassin van spelersvakbond Sporta.

  "Ik ben een week geleden, net voor de huidige coronamaatregelen, nog in Roeselare geweest voor een gesprek met de spelersgroep en de trainers", vertelt Stassin. "Roeselare staat twee maanden achter met betalingen."

   

  "Ik ken de interne keuken niet, maar er is ruzie tussen de Chinese eigenares en de nieuwe mensen uit Brazilië. De Chinezen willen niet meer betalen en geven allerlei redenen: de coronacrisis, het slechte klassement, ... En de Brazilianen willen volgend jaar pas geld geven."

   

  "Voor de licentie moeten ze nog 1,5 miljoen vinden. Dat geld moet er dus voor 4 april zijn. Als ze geen licentie voor professioneel voetbal halen, dan vermoed ik dat het richting een faillissement zal gaan. Ik denk niet dat Roeselare een overnemer zal kunnen vinden als de club naar Amateur moet."

   

  Bij de club zelf is er niemand bereikbaar voor commentaar. "Daar schrik ik niet van. Enkele weken geleden vroegen de spelers voor een training om uitleg. Ze wilden niet trainen voor CEO Marco Manso een plan zou opstellen. Hij heeft iedereen dan naar huis gestuurd en ze mochten om 18 uur nog eens terugkomen om te trainen. Dat zijn pure pesterijen."

   

  "Bij de spelers groeit de ongerustheid. Ik heb net nog iemand aan de lijn gehad. Zijn makelaar had van Manso gehoord dat het er niet goed uitzag. En het is de hele spelersgroep die begint te stressen. Vorige week hebben 5 of 6 spelers zich nog bij ons aangesloten. Er zijn op dit moment heel veel vragen."