Inspiratie voor en door leerkachten: zo houden scholen hun leerlingen fit

  Alle scholen zijn dicht en dat betekent thuiswerk voor de leerlingen. Naast het klassieke huiswerk geven de leerkrachten de kinderen ook beweegopdrachten. MOEV verzamelt elke week inspirerende praktijkvoorbeelden voor alle leeftijden. Bekijk de selectie voor deze week en laat je inspireren!

  Doelgroep: basisonderwijs

  Meester Dennis van basisschool OLVP in Bornem bedacht de "Gym-challenges". Dit zijn laagdrempelige uitdagingen die iedereen
  thuis kan uitvoeren. Maar daar stopt het niet bij. De meester roept zijn leerlingen ook op om op de dag dat ze normaal een les L.O. krijgen, twee opdrachten uit te voeren en ze via een filmpje naar hem door te sturen.

  Voor de leerlingen van basisschool Ten Berge uit Berlare organiseert Meester Michael 2 keer per week een live sessie. Kort daarna worden de oefeningen ook nog eens apart op sociale media gezet.

  Een aantal leerkrachten lichamelijke opvoeding uit Gent bundelden samen met enkele studenten van HoGent multiskills oefeningen: Met eenvoudige filmpjes op maat van kinderen tussen 3 en 12 jaar proberen ze hun leerlingen in beweging te houden.

  Doelgroep: secundair onderwijs en hoger onderwijs

  Het Sint-Ritacollege uit Kontich richtte een virtuele sportclub op. Via de STRAVA-app beschikt de school over een fiets-, loop- en wandelclub. De leerkrachten hebben de leerlingen opgeroepen om samen 10.000 kilometer te fietsen, lopen of wandelen. 

  PXL hogeschool richtte een Facebookgroep onder de naam PXLockdown Challenges. Elke dag verschijnt op de pagina een uitdaging voor de studenten. Vraag aan je leerlingen om hun eigen filmpjes onder de uitdaging te posten.

  BuSO Sint-Franciscus startte een Facebookgroep op met allerhande
  links naar leuke sites, werkbundels, etc. zodat de leerlingen zich thuis
  nuttig kunnen bezighouden. Iedere middag om 12u daagt de school
  de leerlingen uit om te bewegen. De leerkrachten verspreiden dan
  bewegingsuitdagingen via Facebook.