Ga naar de inhoud

Gaviria verlaat Emiraten na maand quarantaine: "Snel naar mijn familie"

Fernando Gaviria (r) mag terug naar Colombia vliegen.

Als een van de laatsten heeft Fernando Gaviria het hotel in de Verenigde Arabische Emiraten verlaten waar hij een maand vastzat. De Colombiaanse renner zat in zijn hotelkamer gekluisterd nadat corona bij hem was vastgesteld.

Het coronavirus maakte voor het eerst zijn opwachting in de sport tijdens de UAE Tour, die werd stilgelegd nadat enkele mensen uit de karavaan positief hadden getest. Uiteindelijk bleken ook enkele renners besmet te zijn, zoals Fernando Gaviria. Zij moesten achterblijven terwijl hun collega's naar huis trokken.

 

Een dag na zijn ploegmaat Max Richeze kreeg ook Gaviria het licht op groen: "De laatste tests waren negatief en daarom mag ik nu vertrekken. Ik hoop nu snel terug te geraken en mijn familie te zien", schrijft de Colombiaan op zijn Instagram-pagina.

 

"Ik hoop en wens dat deze buitengewone situatie snel zal verholpen worden, zodat we het normale leven weer kunnen oppikken. Bedankt aan alle hulpverleners die voor mij hebben gezorgd in de Verenigde Arabische Emiraten."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.