Atleten die hun olympisch ticket al op zak hadden blijven gekwalificeerd

  Nafi Thiam mag op haar beide oren slapen.

  De atleten die zich plaatsten voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio zullen ook volgend jaar automatisch gekwalificeerd zijn voor de Spelen van 2021. Dat werd beslist tijdens een videoconferentie tussen het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en de 33 internationale sportfederaties. 

  Dinsdag besloten het IOC en de Japanse overheid de Spelen van komende zomer, die normaal op 24 juli zouden starten, uit te stellen. Een precieze datum voor de nieuwe Spelen is er nog niet.

   

  Maar de atleten die al geplaatst waren, moeten zich niet meer ongerust maken. Hun ticket blijft ook geldig voor de Spelen van 2021. Daar was eerst wat twijfel over. Hier en daar werd geopperd dat atleten vormbehoud zouden moeten kunnen aantonen bijvoorbeeld.

   

  Zo'n 57 procent van de zowat 11.000 deelnemers aan de Spelen van dit jaar hadden hun kwalificatie al op zak en behouden die ook. "De bestaande quota blijven behouden", liet Bach optekenen.