Wij zullen doorgaan: 10 over 10 is collectief gymnastiekmoment op Radio 1

  Radio 1 liet zich inspireren door een programma uit de oude doos.

  We zitten dan wel vast in ons kot, toch moeten we blijven bewegen. Daarom is er op Radio 1 elke dag een gezamelijk gymnastiekmoment om 10 over 10. Het idee is geïnspireerd op het radioprogramma uit de jaren 70: jong van hart en soepel blijven. Elke dag geeft een bekende sporter de luisteraar enkele oefeningen. 

  De voorbije dagen kwamen Maarten Vangramberen en Ann Wauters al gymleraar spelen op de radio, vandaag was het aan wielrenner Oliver Naesen. Ook hij had 3 oefeningen bedacht die iedereen samen kan uitvoeren. 

   

  "Eerst crunches, dus sit-ups, maar je komt enkel met je hoofd en schouders van de grond. Daarna doen we bruggetjes. Dat is een oefening voor een strakke poep. En tot slot mag je gewoon op een stoel gaan zitten en weer opstaan. Te gemakkelijk? Probeer het eens op een been."

   

  En hoeveel keer dan? "Doe het tot het pijn doet en dan nog 5 keer", is Naesen streng. "En er mag wat snelheid inzitten."

  Ook Ann Wauters zette gisteren iedereen in beweging