Alejandro Valverde, 41 in 2021, bergt zijn olympische droom niet op

  Alejandro Valverde in de UAE Tour van dit seizoen.

  Het uitstel van de Olympische Spelen naar 2021 zorgt voor oudere atleten voor problemen. Toch wil Alejandro Valverde er volgend jaar graag bij zijn in Tokio, ook al is hij dan al 41 jaar "oud". 

  "Spelen kwamen te snel op de kalender"

  Als de Olympische Spelen exact één jaar worden opgeschoven, naar de zomer van 2021, is Alejandro Valverde 41 jaar als de olympische wegrit wordt gereden. De Spanjaard wil in Tokio een lege plaats op zijn indrukwekkende palmares wegwerken.

   

  "Dit uitstel was onvermijdelijk", laat Valverde vandaag weten in een videoboodschap van zijn team Movistar. "De gezondheid van de atleten komt altijd op de eerste plaats. De Spelen kwamen te snel op de kalender."

   

  "Zelf hoop ik, als ik fit blijf en de bondscoach mij belt, ook volgend jaar deel te nemen aan de Spelen. Ik heb nog een contract bij Movistar tot eind 2021. Ik besef wel dat het als 41-jarige niet gemakkelijker zal worden."

   

  "Ik probeer mij zo goed mogelijk door deze moeilijke situatie heen te slaan. Op dit moment onderhoud ik mijn conditie thuis en wacht ik op het moment dat we opnieuw wedstrijden mogen rijden."

   

  Het olympisch parcours van Valverde oogt voorlopig mager. Hij was erbij in Athene (2004), Peking (2008), Londen (2012) en Rio de Janeiro (2016), maar kwam niet verder dan de 13e plaats in Peking.