Cupido bij Alpecin-Fenix: Ceylin del Carmen Alvarado en Roy Jans zijn paar

  Roy Jans is 29 en een Belgische renner, Ceylin del Carmen Alvarado is 21 en een Nederlandse veldrittopper.

  Het gebeurt wel meer, dat je de liefde vindt op het werk. Ook de wielerwereld ontsnapt daar niet aan. Meer nog: het zijn ploegmaats die elkaar gevonden hebben. Bij Alpecin-Fenix, de ploeg van Mathieu van der Poel, zijn de Nederlandse veldrittopper Ceylin del Carmen Alvarado en de Belgische renner Roy Jans een stel.

  Alvarado is 21 en helemaal ontbolsterd dit jaar binnen de hegemonie van de Nederlandse vrouwencross. Ze werd wereldkampioene en Nederlands kampioene, won de Superprestige en de DVV Trofee en pakte net naast de Wereldbeker.

   

  Jans is 29 jaar en een sprinter. Hij is geen veelwinnaar, maar was in 2016 wel de beste in de Nationale Sluitingsprijs. Hij maakte hun relatie wereldkundig op Instagram met een kus. Jans werd vorig jaar in juni vader van een dochtertje met zijn vorige vriendin.

   

  Annemarie Worst, rivale van Alvarado in het veld, heeft haar landgenote al gelukgewenst.