Eén houdt je fit met quarantraining: Ideaal voor wie rustig wil beginnen te sporten

  Week 1 van het trainingsschema.

  Blijf sporten is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe begin je eraan? Voor wie voor de coronacrisis niet de gewoonte had om te sporten, kan het schema van Eén een hulp zijn. Het helpt je om je conditie in 8 weken rustig op te bouwen. Quaran-train je mee?

  Wie begin dit jaar meedeed met "Start to Kamp Waes" zal het schema misschien nog herkennen. Die training werd opgesteld door een expert en is ook nu zeer handig voor beginnende sporters. "Het doel van dit acht weken durende programma is om met z'n allen te beginnen met sporten op een leuke manier.

   

   "Indien het joggen om welke reden dan ook niet lukt, kan je in de plaats ook gaan wandelen of fietsen om toch de conditietraining mee te doen. Dit schema is zo opgebouwd dat je na drie à vier weken een duidelijke verbetering van je uithoudingsvermogen en spierkracht zal zien terwijl het risico op blessures toch erg laag blijft."

   

  In een ideale wereld voer je het schema drie keer per week uit. Extra motivatie nodig? Op woensdag-, vrijdag- en zondagochtend is er een virtuele training op de Facebook-pagina van Eén. Het schema vind je hier.

   

  Elke week zorgt Eén ook voor trainingstips, die zijn specifiek toegespitst op de huidige situatie.

  Tips van de week

  • Tip 1: Geniet extra van je training en trek je leukste sportkleren aan. Je haalt een frisse neus, werkt aan je conditie en je bent er zo eens mee uit je thuiswerkoutfits. Zo kan je er weer tegen!
  • Tip 2:  Krijg je normaal altijd steun van je work-outbuddy? Videochat staat voor je klaar! Spreek een moment af, bel elkaar op en hup, sporten maar. Waarom begin je niet ineens een gesprek met de hele vriendengroep? Samen afzien is leuker dan alleen!
  • Tip 3: Ben je aan het koken of bakken geslagen nu je thuis bent? Het kan niet beter zijn. Terwijl je cake of koekjes in de oven zitten, kan jij gewoon je oefeningen doen. Wedden dat die na je training dubbel zo hard smaken?

  De eerste training krijg je hier uitgelegd

  Op de Facebook-pagina van Eén kan je 3 keer per week samen trainen