Ga naar de inhoud

Het idee van de dag: Trentin stelt dit jaar 1 grote ronde voor doorheen Italië, Spanje en Frankrijk

Er staan grote vraagtekens achter de 3 grote rondes.

Nu iedereen ook in de sportwereld met de handen in het haar zit, komen de ideeën van alle kanten. De pientere Matteo Trentin stelt voor om dit één jaar een super-ronde te organiseren: een rittenkoers door Italië, Spanje én Frankrijk.

Door de coronacrisis is de start van de Giro, oorspronkelijk gepland van 9 tot 31 mei, uitgesteld naar een nog te bepalen datum.

 

De Tour de France begint op 27 juni in Nice, met op 19 juli de aankomst in Parijs. De Ronde van Spanje vindt plaats van 14 augustus tot 6 september.   

 

Maar de vraag is of de rondes wel überhaupt gereden kunnen worden nu het coronavirus in Europa wild om zich heengrijpt.

 

"Waarom organiseren we niet slechts één grote ronde dit jaar?", vraagt Matteo Trentin zich hardop af op Twitter.

 

"De start in Rome, passeren door Madrid en aankomst in Parijs. Alle beste renners verschijnen aan de start. Dit is een fantastische manier om alle mensen te herenigen na deze verschrikkelijke periode!"

 

De 30-jarige Italiaan denkt aan een rittenkoers van 21 etappes: 7 in elk van de 3 landen, aangevuld met 2 rustdagen. En over 2021: "Dan weer over naar de orde van de dag, met 3 grote rondes."

Tweets van Trentin:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.