Remco Evenepoel: "Ik heb een jaar extra om sterker te worden voor de Spelen"

  Remco Evenepoel blijft dromen van de Olympische Spelen.

  Ook Remco Evenepoel en Wout van Aert hebben gereageerd op de verschuiving van de Olympische Spelen. "Het is jammer, maar voor mij is die beslissing nog zo slecht niet", vertelt Evenepoel.

  Evenepoel: "De enige juiste beslissing"

  Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick Step) had van de Olympische Spelen een dubbel doel gemaakt. Zowel op de weg als in de tijdrit wou hij een gooi doen naar olympische roem.

   

  "Natuurlijk is het jammer dat de Spelen uitgesteld zijn", zegt Evenepoel. "Ik heb zo hard gewerkt naar dat doel en mijn vorm werd beter en beter. Nu is heel mijn voorbereiding voor niks geweest, hoewel dat ook niet waar is natuurlijk."

   

  "Het uitstel van de Spelen naar 2021 was uiteindelijk wel de enige juiste beslissing. Voor mij is dat ook nog zo slecht niet. Ik heb nu een jaar extra om sterker te worden en meer ervaring op te doen. Ik zal er alles aan doen om in topconditie naar Tokio te gaan."

   

  "Maar het belangrijkste is momenteel dat de hele wereld gezond wordt. De wereld staat momenteel een beetje stil. Volg de richtlijnen en zorg voor je naasten. Dan zal alles hopelijk snel weer normaal zijn. En als het wielerseizoen weer hervat wordt, zal The Wolfpack klaar zijn",  besluit Evenepoel.

  Van Aert: "Ik ben niet al te teleurgesteld"

  Ook Wout van Aert (Jumbo-Visma) kan leven met de beslissing. “Ik denk dat het voor iedereen goed is dat het vroeg beslist is. De maatschappelijke roep om een beslissing werd de voorbije dagen steeds luider", zegt Van Aert.

   

  "Op deze manier krijgt iedereen de kans om zich goed voor te bereiden. Dat zou dit jaar zeker niet het geval geweest zijn. Voor mij persoonlijk vergroot het mijn kans op een selectie, omdat ik meer mogelijkheden krijg om me te tonen."

   

  "Nu dit verstandig besluit gemaakt is, krijgen de verschillende sporten ook de kans om hun kalender te hervormen. In het wielrennen verschaft dat de ruimte om koersen in te halen of om, ik zeg maar iets, de Tour eventueel te verschuiven."

   

  "En voor volgend jaar kan de kalender met de Olympische Spelen alvast rekening houden. Dat we dat nu al weten is positief. Dus ik ben niet al te teleurgesteld. Hopelijk komen er nog andere doelen dit jaar.”