"Het nieuws van het olympische uitstel is hard aangekomen bij de turnsters"

  Nina Derwael was de voorbije jaren de onbetwiste koningin van de brug, maar nu ziet ze haar ultieme doel, olympisch kampioene worden, een jaar opschuiven. "Zal ze er volgend jaar ook nog bovenuitsteken?", vraagt Inge Van Meensel zich af.

  "De coaches hadden de voorbije dagen al met de turnsters gesproken om hen zo goed mogelijk voor te bereiden op het nieuws", vertelt turncommentator Inge Van Meensel. "Maar toch is het heel hard aangekomen, heb ik begrepen."

   

  "Ze konden tot nu toe wel nog trainen in Gent, maar de trainingen zijn nu meteen gestopt. De meisjes zijn nog jong en ze hebben tijd nodig om dit te verwerken. Nina is met haar 20 de oudste van de hoop. Er zijn veel meisjes bij die nog maar 16 zijn."

   

  Maar voor Nina Derwael zal het toch ook slikken geweest zijn. "Ik geloofde heel erg dat 2020 haar hoogtepunt zou worden. Ik was mezelf ook al aan het voorbereiden en had al helemaal gevisualiseerd dat ze goud zou pakken, ook al werd de kloof met haar concurrentes wat kleiner."

   

  "Nu zit je met de vraag: zal het volgend jaar ook nog lukken? Steekt ze er dan ook nog bovenuit? Gymnastiek is een heel slopende sport en het lichaam van Nina heeft al veel te verduren gehad. Elk jaar wordt wat moeilijker. Ze is nu nog altijd de beste, maar het wordt er volgend jaar zeker niet makkelijker op."