Ann Wauters (39) na uitstel Spelen: "Veel vraagtekens in mijn hoofd"

  Ann Wauters wou deze zomer in Tokio stoppen. Ze hoopt dat haar knieën meewillen om eventueel door te doen..

  Het was de droom van Ann Wauters (39) om haar indrukwekkende basketbalcarrière deze zomer in Tokio af te sluiten. Wat nu, vroeg StuBru haar? "Dit komt toch hard aan. Het is rot, maar de gezondheid primeert. Ik wil mijn olympische droom niet zomaar opgeven, maar mijn knieën moeten meewillen."

  Voor de Spelen was Wauters bereid om haar geteisterde lichaam en vooral knieën nog tot een laatste inspanning te dwingen. "Dit uitstel komt toch hard aan. Ze hebben snel beslist dat het in 2021 zal zijn. Ik had nog gehoopt dat het in het najaar zou zijn, maar dat het 2021 is, is ambetant."

   

  "Corona legt heel veel lam, de sport ontsnapt er niet aan. Natuurlijk beseffen wij ook dat de gezondheid primeert, maar het is toch even rot. We hebben er zo naartoe gewerkt. Wat een contrast: 4 weken geleden waren we nog zo euforisch in Oostende met  dat historische ticket. In onze WhatsApp-groep met de Belgian Cats stonden meteen heel wat wenende emoji's."

  Wat een contrast: 4 weken geleden waren we nog zo euforisch in Oostende met  dat historische ticket. Nu stonden er in de WhatsApp-groep met de Belgian Cats meteen heel wat wenende emoji's.

  Ann Wauters

  "Wil mijn olympische droom niet zomaar opgeven, maar knieën moeten meewillen"

  Wat betekent dit nu voor de Cats? En voor Wauters zelf? "Het is afwachten wat de nieuwe periode van de Spelen wordt. We weten niet veel: wat gaat corona nog brengen? Hoe snel of niet snel gaat alles weer zijn normale gang gaan? Wanneer worden competities weer opgestart?"


  "We hebben natuurlijk mails gekregen met individuele programma's. Zo kunnen we onszelf een aantal weken of maanden wel bezighouden. Maar daarna moet er toch wel weer opnieuw competitie gespeeld worden."

   

  Wauters zou na de Spelen stoppen. Wat betekent dit uitstel nu voor haar persoonlijk? "Het is moeilijk. Ik heb nu veel vraagtekens in mijn hoofd. Dat geef ik eerlijk toe."

   

  "Anderzijds denk ik dat ik mijn olympische droom niet zomaar wil afgeven. Daarvoor wil ik heel veel doen. Als dat betekent dat ik elke dag keihard moet trainen, dan doe ik dat direct. Maar bij mij speelt ook het fysieke mee: er is de slijtage in mijn knieën. Die moeten ook nog meewillen en meekunnen."

   

  "Het is geen makkelijke beslissing voor mij. Maar als we nu 1 ding hebben, is het veel tijd. Ik denk dat ik zeker geen overhaaste beslissing zal nemen. Ik zal me laten bijstaan door heel veel mensen. En om eerlijk te zijn, ik zal dat zelf moeten aanvoelen. Ik denk niet dat ik kan zeggen: "Het lukt of het lukt niet." Ik zal het stap voor stap moeten bekijken en zien hoe mijn lichaam aanvoelt. Maar de motivatie is er zeker nog. Daar mag je niet aan twijfelen."

   Ik zal het stap voor stap moeten bekijken en zien hoe mijn lichaam aanvoelt. Maar de motivatie is er zeker nog.

  Ann Wauters

  Judo Dirk Van Tichelt stelt zijn pensioen een jaar uit

  En dat doet ook Federica Pellegrini: "Verdorie, nog een jaar zwemmen"

  De Italiaanse zwemtopper Federica Pellegrini stelt het einde van haar carrière met een jaar uit, zo verklaarde ze nadat bekendgeraakt was dat de Olympische Spelen in Tokio uitgesteld worden naar 2021.

   

  "Verdorie, ik moet nog 1 jaar zwemmen. Het lijkt op een grap, maar ik kan nu niet stoppen", stelde de 31-jarige Pellegrini, die in 2008 met een wereldrecord olympisch goud pakte op de 200m vrije slag. Een jaar later scherpte ze dat wereldrecord, dat nog steeds standhoudt, aan op weg naar een eerste van zes wereldtitels.

   

  "Alle gekheid op een stokje: ik had liever dit jaar gezwommen. Maar gezien wat er allemaal gebeurt, met al die atleten die niet kunnen trainen, zouden we niet klaar geweest zijn voor de Spelen. Ik ga dan ook akkoord met het uitstel. Nu is het een kwestie van het programma aan te passen. Hopelijk houdt mijn lichaam het nog een jaar vol."