Napoli bedenkt zich en laat Mertens en co de training niet hervatten

  Napoli keert zijn kar.

  Overmorgen zou Napoli normaal weer beginnen te trainen ondanks de coronacrisis. Maar de club van Dries Mertens ziet nu toch af van dat plan.

  Toen Napoli afgelopen weekend bekend maakte dat het woensdag weer de trainingen zou hervatten, stuitte het op veel kritiek. De Italiaanse spelersvakbond wil dat er in ieder geval tot 4 april niet in groepsverband wordt geoefend.     
   

  Napoli, Cagliari en Lazio leken daar dus lak aan te hebben. Maar de 3 clubs hebben allemaal besloten om hun voetballers langer thuis te houden door het coronavirus. "We zullen rekening houden met de evolutie van de coronacrisis om een datum vast te leggen voor de eerstvolgende training", meldt Napoli.

   

  Italië is zwaar getroffen door het coronavirus met het grootste aantal overledenen ter wereld. Voor zover bekend zijn er 14 spelers uit de Serie A met het virus besmet, onder wie drie spelers van landskampioen en koploper Juventus: Daniele Rugani, Blaise Matuidi en Paulo Dybala.