Doelvrouw Aisling D'Hooghe zet clubcarrière on hold, blijft bij Red Panthers

  Aisling D'Hooghe is nog maar 25 jaar, maar wel al 13 jaar bij het 1e elftal van Waterloo.

  Aisling D'Hooghe, de doelvrouw van de nationale vrouwenhockeyploeg, gooit haar loopbaan over een andere boeg. Na 13 jaar in het 1e elftal van Waterloo Ducks zet ze vanaf volgend seizoen haar clubcarrière stop, ze houdt zich wel beschikbaar voor de Red Panthers.

  De 25-jarige D'Hooghe maakte haar nieuwe wending wereldkundig op de Facebook-pagina van Waterloo Ducks. "Ik voel nog steeds heel veel passie voor het hockey, maar tegelijkertijd merk ik dat ik meer tijd nodig heb voor mezelf en mijn job", aldus de 190-voudige international.

   

  "Met de Panthers wil ik doorgaan met als doel de Spelen van 2024 in Parijs. Het is een moeilijke beslissing na 16 jaar bij deze club en 13 jaar bij het 1e elftal, met als apotheose de Belgische titel in 2018."

   

  Met de Red Panthers nam D'Hooghe deel aan de Olympische Spelen van 2012 in Londen. Voor de Spelen van 2016 in Rio en die van Tokio konden de Belgische hockeyvrouwen zich niet kwalificeren.