Witsel en co. blijven week langer thuis, Dortmund-fans zamelen 73.000 euro in voor horeca

  Fans van Dortmund konden op een digitale matchdag geld doneren aan hun favoriete bar en/of restaurant op weg naar het stadion.

  Bij Dortmund zijn ze vandaag dan toch nog niet beginnen te trainen. Rode Duivels Axel Witsel en Thorgan Hazard moeten een week langer thuisblijven. De supporters van Dortmund lieten ondertussen hun goede hart zien: op een digitale matchdag doneerden ze voor 73.600 euro centen aan hun favoriete bar en/of restaurant.

  Woordvoerder Sascha Fligge gaf mee dat de nummer 2 in Duitsland zijn trainingen voor deze week opschortte. Alle spelers krijgen een individueel programma mee naar huis.

   

  De Bundesliga ligt momenteel stil tot 2 april, waardoor heel wat clubs de trainingen staakten. De verwachting is dat er een langer uitstel komt, dinsdag zou daarover een vergadering zijn.

   

  Sommige eersteklassers kwamen vandaag wel weer op het trainingsveld, anderen niet. Er heerst heel wat onduidelijkheid.

  73.600 euro op een digitale matchdag

  De Dortmund-supporters lieten zich alvast van hun beste kant zien. Zij zamelden gisteren 73.611 euro in om de restaurants en bars in de stad te steunen.

   

  Het opzet was opvallend eenvoudig. De club had een fundraising opgestart onder de titel: "Digitale matchdag voor de gastronomische sector in Dortmund". In Duitsland geldt ook een verplichte horeca-sluiting zoals in ons land.

   

  Supporters konden exact dezelfde weg volgen door de straten van Dortmund op weg naar het Signal Iduna Park als op een gewone matchdag. Ze konden daarbij stoppen bij de cafés en eetgelegenheden waar ze normaal stoppen. Die horecazaken konden ze dan financieel steunen met een donatie, "zodat die zaken ook na de crisis daar voor hen nog kunnen zijn".