Ga naar de inhoud

Circus-Wanty Gobert doet al een beroep op systeem van economische werkloosheid

Circus-Wanty Gobert tijdens de verkenning van de Omloop.

Circus-Wanty Gobert, het team van Jan Bakelants en Xandro Meurisse, werkt al sinds vorige week met het systeem van economische werkloosheid. "Het gaat om 11 personeelsleden die vast in dienst zijn", de woordvoerde van het team. 

De eerstvolgende wielerwedstrijden staan door het coronavirus nog niet meteen voor de deur. Daarom schakelde Circus-Wanty Gobert al snel over op het systeem van economische werkloosheid.

 

"Dat is al geval sinds vorige week maandag. En dat zal zeker nog duren tot en met 3 april", zegt woordvoerder Maxime Seghers. "Maar doordat we veel langer niet meer zullen kunnen koersen, zal dat nog verlengd worden."

 

De economische werkloosheid geldt voor 11 personeelsleden die vast in dienst zijn.    Uiteraard zijn veel meer mecaniciens, soigneurs en ploegleiders getroffen. "Het merendeel werkt op zelfstandige basis, met dagcontracten op basis van de koersen. Nu er niet gekoerst wordt, heeft dat ook voor hen gevolgen."   

 

Aan de renners is nog geen financiële inspanning gevraagd. "Daar is voorlopig ook geen sprake van. Zij trainen nog en bereiden zich voor op de wedstrijden. Mocht deze situatie 5 maanden duren, dan ligt dat misschien anders. Maar nu is dat nog niet aan de orde."  

De economische werkloosheid geldt voor 11 personeelsleden die vast in dienst zijn

Nog geen economische werkloosheid bij Sport Vlaanderen-Baloise

Bij Sport Vlaanderen-Baloise is er nog geen economische werkloosheid. "Maar we denken er wel al over na", zegt teammanager Christophe Sercu.

 

"Voor onze renners is dat wel niet aan de orde. Zij trainen nog en bereiden zich voor op de koersen die komen. Zij worden gewoon betaald, want zij doen nog hun werk."

 

"Voorlopig staat ook iedereen van ons personeel nog op de pay-roll, maar ik steek niet weg dat we de zaak intern aan het behandelen zijn. Ik zal eerst nog overleg plegen met onze belangrijkste sponsors en ik leg mezelf geen druk op om dit snel snel te beslissen, maar het systeem van economische werkloosheid is zeker iets waarover nagedacht kan worden." 

 

"Ik heb geen glazen bol om te zien hoe lang we niet zullen koersen, maar ik weet wel dat dit nog een tijdje zal duren. Ik denk niet dat iemand 10 dagen geleden dacht dat we vandaag in deze situatie in België zouden verkeren, op deze manier zouden werken en  leven. Het gaat allemaal heel snel."