Blijf sporten: zo onderhoud je thuis de skills van jouw favoriete sport

  De sportclubs zijn gesloten en dat betekent een aantal weken niet tennissen, volleyballen, judoën, etc. Gelukkig zijn er alternatieven, want ook in eigen huis of tuin kan je werken aan je skills. Doe mee met de volgende oefeningen uit jouw favoriete sport!

  Volleybal

  Volleybal Vlaanderen wil jou ook tijdens deze coronapandemie de kans geven om een betere volleyballer/volleybalster te worden. Hou zeker hun Facebookpagina in de gaten om aan de slag de gaan met de leukste opdrachten en challenges. Bekijk hieronder een voorsmaakje.

  Tennis

  Op de tennisacademie van Kim Clijsters liggen de activiteiten uiteraard stil, maar de spelers en coaches blijven wel bezig. Op Instagram werden al enkele orginele oefeningen gebundeld.

   

  Ook op de sociale media van Tennis Vlaanderen zijn heel veel toffe opdrachten terug te vinden. Tijd om je handigheid en richtingsvermogen te optimaliseren!

  Judo

  Mark van der Ham, de Nederlandse coach van onze Europese kampioen Matthias Casse, geeft via een livestream op YouTube training voor judoka's om van thuis uit te doen. Om 19.00u kan je op dinsdag- en vrijdagavond live meedoen. Een buitenkansje om training te krijgen van een topcoach!

  Gymnastiek

  Ook bij Gymfed blijven ze ten tijde van corona niet bij de pakken zitten. Elke dag geven ze op YouTube 4 nieuwe tips en oefeningen. Begin met een goede opwarming zoals op onderstaande video en je kan aan de slag. 

  Basketbal

  Basket Malle is één van de clubs die haar leden voorziet van challenges om thuis uit te voeren. Op hun Facebookpagina kan je inspiratie opdoen. Wie de challenge tot een goed einde brengt, mag dat in een filmpje opsturen.

  Rugby

  Op de sociale media van Rugby Vlaanderen komen filmpjes online met de beste fitnessoefeningen voor rugbyspelers. Neem eens een kijkje zodat je - zodra deze coronacrisis voorbij is - scherper dan ooit op het rugbyveld staat.

  Schermen

  Tot slot zijn er ook voor de schermers een heel aantal oefeningen verzameld om fit te blijven. Download hier het schema. Veel plezier!