Voorzitter Brescia: "Het seizoen is voorbij, wie die vervloekte titel wil mag hem hebben"

  In Italië worden de maatregelen tegen het coronavirus steeds draconischer. Hoewel sommige clubs overwegen om weer te gaan trainen, horen we ook andere geluiden. De voorzitter van Brescia, de hekkensluiter in de Serie A, wil er nu al een streep door trekken.

  Terwijl de dodentol in Italië maar blijft oplopen, willen ze in Napoli vanaf maandag de trainingen weer hervatten. Ook in Cagliari hadden ze dat plan, al werd dat uiteindelijk toch weer in de koelkast gelegd. Massimo Cellino, de voorzitter van Brescia, vindt het allemaal onbegrijpelijk.

   

  "We moeten nu niet denken aan wanneer we de competitie kunnen hervatten, maar aan overleven. We moeten het kampioenschap dus opgeven en volgend seizoen gewoon opnieuw beginnen. Want laat ons realistisch zijn: dit virus is als de pest."

   

  Voor wie er anders over denkt, heeft Cellino nog een veeg uit de pan. "Sommigen beseffen nog niet goed wat ons overkomt. Die mensen zijn erger dan het virus."

  Sommigen beseffen nog niet goed wat ons overkomt. Die mensen zijn erger dan het virus.

  Brescia-voorzitter Cellino

  "Wij verdienen op die laatste plaats te staan"

  Een cynicus zou kunnen opwerpen dat Cellino voor zijn eigen winkel spreekt. Brescia bengelt immers aan het staartje van de Serie A en zou bij een annulering van het kampioenschap zijn hachje kunnen redden. "Nee, dat zeg ik niet daarom", repliceert Cellino. "Wij verdienen om op die laatste plaats te staan."

   

  Is er dan geen kampioen in Italië dit seizoen? "Wie die vervloekte titel wil hebben, mag hem hebben. De beker, de titel,... Lotito (de voorzitter van Lazio, nummer 2 in de stand, red) wil ze allemaal. Dat hij ze dan maar pakt. Hij denkt een onklopbare ploeg te hebben. Laat hem maar in de waan."

  Brescia is de ploeg van Mario Balotelli.