• home
 • video
 • pas verschenen

  "Tokio werkt aan scenario's voor uitstel Spelen 2020"

  Zal het organisatiecomité in Tokio dan toch toegeven aan de druk van de sportbonden en atleten?

  Het organisatiecomité van de Spelen in Tokio lijkt meer en meer rekening te gaan houden met een mogelijk uitstel van de Spelen van komende zomer. Volgens Reuters zou de organisatie verschillende pistes onderzoeken, waaronder een kort uitstel, een lang uitstel en ook een Spelen in afgeslankte vorm. 

  Bronnen die betrokken zouden zijn bij de gesprekken zeggen dat er alternatieve scenario's worden uitgewerkt, waarbij er wordt gekeken naar een verplaatsing van het evenement en de kosten die ermee gepaard gaan. 

   

  "We zijn gevraagd diverse alternatieven uit te werken, waarbij we kijken naar verschillende uitsteltermijnen en de kosten die ermee gemoeid zijn", aldus een van de bronnen aan Reuters, die verder zegt dat uitstel met slechts een maand wordt onderzocht, maar ook met een jaar of zelfs twee jaar. Ook de Spelen laten doorgaan in afgeslankte vorm en zonder publiek is een optie.

   

  Tot nog toe heeft het organisatiecomité van Tokio volgehouden dat de Spelen als gepland deze zomer doorgaan en op 24 juli beginnen. Het comité wordt daarin gesteund door de Japanse regering en het Internationaal Olympisch Comité IOC.

   

  De druk van buitenaf om het vierjaarlijkse sportevenement uit te stellen is de afgelopen dagen echter stevig toegenomen. Steeds meer grote sportbonden roepen op tot uitstel, alsook nationale olympische comités en atleten.

   

  Volgens de Japanse krant Nikkei houdt het bestuur van het IOC de komende week een vergadering. Japan besteedde ongeveer 12 miljard dollar aan de voorbereidingen op de Spelen in Tokio. Sponsors brachten ongeveer 3 miljard dollar binnen.

  Lees ook: