Stoffel Vandoorne 2e in virtuele GP, Lando Norris belt met Max Verstappen

  Stoffel Vandoorne stuurt zijn Mercedes naar een podiumplaats.

  Stoffel Vandoorne heeft een drukke avond achter de boeg. Twee keer heeft hij deelgenomen aan een onlinerace, telkens in Bahrein. De 2e keer finishte hij als 2e in de Grote Prijs Formule 1.

  Ook in de autosportwereld blijft iedereen binnen, maar daar hebben ze online een oplossing voor gevonden. Vanavond stond zelfs twee keer de GP van Bahrein, de 2e manche van het F1-seizoen, op het programma. Stoffel Vandoorne kwam telkens aan de start vanuit zijn woonkamer.

   

  Nadat hij tegen Rode Duivel Thibaut Courtois geracet had in #NotTheBahGP deed Vandoorne ook mee aan de officiële virtuele F1-race in Bahrein. En dat verliep bijna perfect voor onze landgenoot.

   

  Na een mindere beurt in de kwalificaties, verpest door oud-baanwielrenner Chris Hoy, snelde hij in de race meteen van 11 naar 4. In het begin van de 2e ronde kreeg Vandoorne een tik en moest hij weer een inhaalrace rijden.

   

  Die ging goed. Vandoorne stuurde zijn Mercedes uiteindelijk naar de 2e plaats. Enkel de Chinees Zhou, testrijder bij Renault, bleef hem voor.

  Bekijk de onlinerace in Bahrein:

  Hilarische Lando Norris

  Naast Stoffel Vandoorne deed ook McLaren-rijder Lando Norris mee. De jonge Engelsman (met een Vlaamse mama) stal andermaal de show.

   

  Omdat zijn spelcomputer het even had laten afweten, belde hij naar zijn collega's Max Verstappen (Red Bull) en Carlos Sainz (McLaren). Ook George Russell kwam aan de lijn. Waarop Norris tips vroeg om van achteren te starten. Als Williams-rijder heeft Russell daar immers veel ervaring mee.