Franse wielerbond verlengt wielerseizoen tot 29 november

  Parijs-Nice was voorlopig de laatste wedstrijd op Frans grondgebied.

  Om alle kalenderverschuivingen door het coronavirus op te vangen, gaat de Franse wielerbond zijn wielerseizoen verlengen tot 29 november. Dat maakte voorzitter Michel Callot bekend aan DirectVelo. Met die ingreep wil men de Franse wedstrijden extra ruimte bieden om nog een nieuwe datum te vinden in 2020.

  Met Parijs-Nice eindigde vorig weekend de laatste grote koers op Frans grondgebied. Toen president Emmanuel Macron enkele dagen later een algemene lockdown in Frankrijk afkondigde, betekende dat meteen ook het einde van het wielervoorjaar in Frankrijk.

   

  Ondertussen werden zowat alle wedstrijden in Europa tot eind april afgelast. Ook wedstrijden in mei, juni en juli voelen stilaan de hete adem van de coronadreiging in hun nek. Veel wedstrijden hopen echter wel nog op een nieuwe datum in 2020, zodat ze alsnog gereden kunnen worden.

  Wielerseizoen in Frankrijk verlengd tot 29 november

  Om dat te faciliteren kiest de Franse wielerbond er dus voor om het wielerseizoen tot 29 november te verlengen. Voorzitter Michel Callot gaf tekst en uitleg aan DirectVelo.


  "Het directiecomité van 18 maart heeft besloten om het einde van het seizoen uit te stellen tot 29 november. We moedigen organisatoren aan om hun wedstrijden uit te stellen, om onze licentienemers nog zoveel mogelijk activiteit te bieden", vertelt Callot.

  David Lappartient, voorzitter van de UCI, overlegde met de Franse wielerbond.

  Maakt UCI binnenkort nieuwe kalender bekend?

  Met de beslissing van de Franse wielerbond tot het verlengen van het wielerseizoen zouden ook wedstrijden uit andere landen op de kar kunnen springen. Al moet de UCI finaal wel zijn fiat geven.

   

  "De kalender is opgesteld in samenwerking met de UCI. Ik had de voorzitter van de UCI aan de telefoon en de UCI zal haar voorstellen voor een aanpassing van de kalender komende week voorstellen."

   

  "Van de drie hypothesen waaraan de UCI werkt, voorzien er twee een hervatting van de competitie nog vóór het Franse kampioenschap." Dat Franse kampioenschap zou plaatsvinden op 21 juni, waardoor mogelijk alle wielercompetities hervat zouden kunnen worden rond half juni. Al hangt dat af van de ontwikkeling van het coronavirus.

  Van de drie hypothesen waaraan de UCI werkt, voorzien er twee een hervatting van de competitie nog vóór het Franse kampioenschap op 21 juni.